Anbefalinger

Udvalgte anbefalinger

 

Jeg kom begejstret hjem. Svend delte ud af sin omfattende viden om fodbold- og samfundshistorie på en måde, så han også nåede ud til den del af publikummet, der ikke var særlig interesseret i spillet. Med udgangspunkt i fodbolden fik man et underholdende blik på kulturhistorien. Alvor og humor, æstetik, taktik, politik, og historie i ét inspirerende virvar. Anbefales til både mere og mindre fodboldinteresserede.

Daniel Dalgaard, Vestjyllands Højskole

 

Som regel holder jeg straks op med at høre efter, når folk taler om fodbold, men når det er Svend Rybner, der taler, spidser jeg altid øren. Svend fortæller så indsigtsfuldt, pædagogisk og humoristisk om fodboldspillets teknik, taktik og personligheder, at det fænger, uanset om man interesserer sig for sporten eller ej. Desuden har han med sin store almenhistoriske viden en formidabel evne til at sætte fodboldspillet ind i en større historisk, politisk og kulturel sammenhæng - hvad enten han taler om dansk fodboldhistorie eller om rivaliseringen mellem de store romerske fodboldklubber.

Thomas Harder, forfatter og oversætter

 

I starten af August 2018 havde vi på Ubberup Højskole fornøjelsen af Svend Rybners foredrag: ”VM og drømmen om det smukke spil.” Her blev vi ført tilbage til fodboldens spæde barndom og op til nutiden, med det netop afsluttede VM i fodbold i Rusland. Undervejs blev selv de mere fodboldkyndige overraskede over fodboldens udvikling. Men der var også perioder af genkendelsens glæde, når der blev vist klip fra spillestilen ved de forskellige verdensmesterskaber i fodbold. Svend Rybners foredrag kan klart anbefales til fodboldfeinschmeckere, som er vokset op med tipslørdag som ugens højdepunkt. Og for eleverne på højskolen var det et aktuelt foredrag, som kunne binde sløjfen efter det netop afsluttede VM i fodbold.

Tonny Ehlers, Ubberup Højskole

 

Svend Rybner holdt foredrag på Herlev Bibliotek som optakt til VM 2018. Han gav et detaljeret indblik i fodboldens historie fra de første hulemalerier, verdenskrigenes betydning og samfundets udvikling generelt i takt med fodboldens, spækket med spændende detaljer om fx tidligere lovgivninger om kvindefodbold. Jeg kan især anbefale foredragets sidste del, hvor fodbold bliver sat i relation til politik og kultur i dag, hvor Rybner virkelig viser sin store indsigt i boldens betydning. Nanna Damsgaard-Larsen, litteraturformidler på Herlev Bibliotek

 

Mange tak fra os alle sammen for et både morsomt, informativt og tankevækkende foredrag i går! Det var rigtig godt!

Lars Hvidberg, Kulturministeriet

 

Vi har havde den store og udsøgte fornøjelse at have inviteret Svend Rybner til at styre løjerne ved en fantastisk fodbold quiz, hvor det var drengene på kontoret, der var samlet til en hygge-aften. Og stor ros til Svend for både hans måde at styre quizzen på og ikke mindst hans store faglige fodbold-viden og ikke mindst alle anekdoterne.

Torben Eghammer, Weco Shipping

 

Forfatter og historiker Svend Rybner holdt foredrag på AASS om fodbold i Spanien, med særlig vægt på fodboldklubben F.C. Barcelona, og dennes involvering i kampen for Cataloniens separation fra det øvrige Spanien. Foredraget var tænkt som en kickstarter for det tværfaglige samarbejde som klassen 18z undergår i efteråret mellem fagene idræt og historie, samt inspiration til klassens kommende studietur til Barcelona. Det oplæg Rybner kom med, var særlig møntet på 18z, men alle klasser og hold med idræt på b-niveau var inviteret. Svend Rybner fortalte og illustrerede sine pointer med en blanding af humor, faglig kompetence og egne oplevelser, hvilket gjorde foredraget både lærerigt og underholdende for både lærere og elever.

Bjarke Jensen, Aabenraa Statsskole

 

Svend var klasse!

Søren Egeberg, Rødager Bodega

 

Det er på høje tid at gøre opmærksom på en af nutidens pragtfulde og historisk verdensudvidende aktioner: Rybners Bureau. Sjældent har en kulturvirksomhed levet så godt op til sit eget slogan som hans: "Underholdende oplysning med indersiden af hovedet". For dem, der ikke vidste det eller troede det forholdt sig sådan, kan de her få syn for sagn om, at fodbold om ikke er al kulturs brændpunkt, så rummer og rammer ret så mange facetter af verden. Hvad har fx. Søren Kierkegaard, med FC Barcelonas nye brasilianske stjerne, Neymar da Silva Santos Júnior, at gøre?

Peter Christensen Teilmann, Teatermuseet i Hofteatret

 

Du er en formidabel formidler, Svend.

Annette Eva Omari, Københavns Universitet

 

Et godt og oplysende foredrag om Catalonien. Det var en fornøjelse. Vi har fået mange gode tilbagemeldinger på aftenen.

Lasse Wilsdahl, Marstal Bibliotek

 

Det var en fornøjelse!

Mathias Attrup Lyhne, Vallensbæk Kommune Kultur

 

I vores kulturklub havde vi booket Svend Rybner i til et foredrag om engelsk divisionsfodbold gennem tiderne. Det blev til en fantastisk aften med anekdoter af høj klasse og ikke mindst med stor underholdningsværdi. Svends formidling er helt suveræn og fængende.

Steffen Høiberg, Ellebjerg Skole

 

Ved Arbejderhistoriefestival 2016 holdt Svend Rybner foredraget ”Fodbold som arbejdersport”. Det var en stærkt anbefalelsesværdig oplevelse, hvor Svend i billeder, film og ord præsenterede fodboldens socialhistorie for et engageret publikum. Svends enorme viden om såvel fodbold som historie og politik gør ham til en altid relevant og levende foredragsholder, som kan fange både entusiasterne og de, som endnu ikke har set lyset fra grønsværen.

Margit Bech Vilstrup, Arbejdermuseet & ABA

 

Svend er morsom og meget lydhør over for stemningen. Virkelig godt!

Evan Hansen, BK Viktoria 1900

 

Takket være Svend Rybner og hans massive viden om spansk fodbold og dets historie, medvirkede han til en succesfuld aften, hvor vi havde inviteret 100 inkarnerede fodboldfans til temaaften om spansk fodbold og mad og vin. Suverænt!

Philip Mayer, Real Betis Dinamarca

 

Vi har haft nogle fantastisk inspirerende foredrag i Boldklubben Skjold. Bl.a. fuldt hus til et foredrag om spansk fodbold, hvor vi virkelig fik et dybt kig ind bag storklubbernes skinnende facader og stjernernes fodbold. Svends engagement og viden træder tydeligt frem, når han på afvekslende vis formidler sine gode historier.

Jan Sørensen, BK Skjold

 

Det var bare sååååå hyggeligt (og interessant)

Lone Westh, Dragør

 

Hej Svend! Det var dybt inspirerende at høre dig tale om Barca og catalanske uafhængighedsbestræbelser i P1 Eftermiddag forleden.

Mads Julius Elf, UPress

Foredrag - events - quiz - indslag på konferencer

- fodboldhistorie med indersiden af hovedet

»   Curabitur


svend@rybnersbureau.dk | +45 28964923